Nyheter

Devon Rex

S*Kintza's

www.kintzas.se

Nyheter (och En liten liten dagbok...)

Det senaste först

Maj 2015

Den 25 maj fick Rina sina ungar, 4 hanar och en hona alla välpälsade och underbart söta

 

April 2015. Vi väntar smått i slutet på maj, mellan vår importhona från Ukraina, Tiffany Of Applause och

SE*Ternas Horsti Torsti, DRX es

Provparning:

http://stambok.sverak.se/Provparning/Visa/1.385689-2.381832.

 

6 Juli 2014. Zeta. Best in Show och Grand International Champion. Internationella kattutställningen i Kempele, Finland 5-6/7-14

 

En liten liten dagbok

 

MARS 2015

 

Massor har hänt det senaste året. Mest bra saker. Som t ex att Zeta gick och blev Grand International Champion och kan nu titulera sig GIC S*Exaduz Helvetica.

 

Och vår Rina som kom till oss från Ukraina förra våren har blivit stora damen.

Vi söker en lämplig hane åt henne i dagarna. Det var meningen att hon skulle träffa speciell kille i södra Sverige nu i slutet av mars men tyvärr så började den tilltänkte kavaljeren strila för mycket på fel ställen och blev därför chipkastrerad i veckan. Vi har full förståelse för det beslutet för när man har med levande katter och hormoner att göra så är planer bara planer och ingenting annat än planer....

 

Zeta parades under hösten. Allt verkade okej under dräktigheten men i början av januari på dag 56 eller 57 födde hon 5 stycken prematura ungar. Men de små kattungeänglarna som kom - vände om - för tidigt födda som de var. Det var tungt att se dem gå, en efter en. De var så fina!

 

 

 

JULI 2014 Oj vad tiden går fort när man har kul!

Hemma är det full fart på våra kattflickor vill jag lova. Rina trivs som fisken i vattnet och hittar på bus. Detta uppskattas av Zeta. Jag måste få säga att jag är så nöjd med min nya lilla Devon Rex som är så härligt påhittig och glad och som gärna kryper upp och lägger sig i famnen på alla som kommer och hälsar på :-)

 

Den 13 juni 2014 deltog både Zeta och Rina (här ovan. Angelique Lundberg tog fotot) i Norrskenskattens första "Inofficiella kattutställning" som vi arrangerade i Djursjukhusets lokaler i Gammelstad. På en "INOFF" har man chansen att träna kattutställning under lugna förhållanden. En mycket lyckad dag då flickorna fick varsin fin pokal! Zeta tog titeln "NOS Charmigaste" och Rina blev givetvis "NOS Sötaste". Domare för dagen var Janne Kallin. Väninnan Lene bloggade lite mer om dagen här >>>

 

I helgen, lördag och söndag den 5 och 6 juli 2014 så ställer jag ut Zeta i Finland. Mer om det kommer på hemsidan, kanske redan under helgen!

MAJ 2014 Nu var det ett tag sedan något hände...

Vi har (om någon kunnat missat det?) fått hem vår lilla "Rina" som vi importerat från Ukraina. Och vår svarta skönhet Zeta (S*Exaduz Helvetica) har varit på parning i vintras, men det ville sig inte denna gång.

 

 

 

 

 

 

 

©2015-2018 S*KINTZAS. All rights reserved. Created By My Friend Tingeling With Her Magic Wand ONE.COM

 

"Stork-nytt"

 

Vi planerar parningar både för Rina och Flisan

under 2018

***

 

Läs mer >>>

 

r