Rina

Devon Rex

S*Kintza's

www.kintzas.se

Tiffany Of Applause

 

Tiffany of Applause

"Rina"

Född: 2013-12-03

 

Färg: d 32 (röd tonkanes)

 

Blodgrupp A

HCM : Negativ

CMS : Normal

FIV/FELV: Negativ

 

Stambok/Pedigree

 

Far: Bagration of Dumond, DRX e 21 33

Mor: Mist Elf Funny, DRX h 03

 

Uppfödare:

Тамара Богатырёва, Ukraine

Mer om "RINA - och hur hon kom till oss

Vår söta och fina lilla "Rina" föddes en decemberdag 2013 hos uppfödaren Тамара Богатырёва i Pavlograd i Ukraina.

 

Jag hade hållt ögonen öppna efter en bra pälsad Devon Rex-hona för avel till katteriet när jag fick syn på en vit och röd prinsessa - som redan bar en fin devonlockig päls - och blev förälskad!

 

Jag kunde inte sluta tänka på den vackra vita Devon Rex-kattungen med den röda pannan efter att ha sett foton i ett Devon Rex-forum på Facebook.

Jag skrev ett meddelande till uppfödaren på min "Swenglish" för att få veta lite mer om denna söta Devon-flicka Tiffany, från katteriet "Applause" i Pavlograd, Ukraina. Efter det följde givetvis många fler samtal mellan oss.

 

Jag fick ett bra intryck av Тамара Богатырёва och hennes kattuppfödning. Jag kände mig trygg med att tinga den vackra välpälsade lilla devonflickan.

 

Tänk! Tiffany skulle få bli vår! Lycka! Nu gällde det bara att få hem henne till Sverige från Ukraina när hon blev leveransklar. Det kanske inte skulle bli helt enkelt visade det sig. Under våren 2014 började det nämligen blossa upp politiska oroligheter i Ukraina pga EU-valet.

 

Ukraina tillhör alltså inte EU så det är mycket lagar och regler som måste följas när det gäller export och import av en kattunge och pappersexcersisen kan ta tid, kosta pengar och måste göras i tur och ordning. Men allt gick bra.

 

Uppfödaren ordnade en välkänd transportör som tog med sig Rina till Sverige. Transportören kom till Arlanda och överlämnade en trygg och kuttrande Rina, tillsammans med katt-pass och papper till hennes nya matte. Äntligen var all väntan över. Ännu mera lycka!

 

Flygresan från Arlanda tillbaka till Kallax och Luleå gick hur bra som helst. Rina (som vi kom fram till att vi vill kalla henne för vi har ju redan en "Tiffy" här hemma. Kintzys dotter) fick bo i karantän hemma i vårt stora badrum som vi smidigt delade av från början - till de hemmavarande katternas förtret. De ville ju så gärna träffa henne.

 

Vår svarta skönhet Zeta sjöng godnattvisor för Rina om kvällarna och på det sättet lärde de känna varandra :-)

 

Nu ingår Rina i familjen, precis som vi andra. Hon är en härligt kavat tjej och en solig glädjespridare. Vi är så glada för att hon finns här hos oss.

 

Tack Tamara, för att vi fick förtroendet att köpa henne!

 

 

 

 

 

©2015-2017 S*KINTZAS. All rights reserved. Created By My Friend Tingeling With Her Magic Wand ONE.COM

 

"Stork-nytt"

 

Vi planerar parningar både för Rina och Flisan

under hösten 2017

 

***

 

Läs mer >>>

 

r